Skip to content

Cart

Your cart is empty

Article: Onnistunut vaateostos: näin vältyt hutiostoksilta

Onnistunut vaateostos: näin vältyt hutiostoksilta

Onnistunut vaateostos: näin vältyt hutiostoksilta

Oletko joskus huomannut ostaneesi vaatteen, joka on lopulta jäänyt käyttämättä? Ehkä et ole tiennyt, missä tilanteessa voisit käyttää vaatetta, minkä kanssa sen yhdistäisit tai yllättäen se ei olekaan tuntunut omalta? Vaate on saattanut näyttää kaupassa kauniilta, mutta muutaman käyttökerran jälkeen materiaali on alkanut näyttäämään nuhjuiselta. Olet saattanut ostaa vaatteen, joka ajatuksen tasolla on tuntunut hyvältä idealta, mutta joka ei todellisuudessa olekaan päätynyt käyttöön tai ainakaan tarpeeksi usein.
Et varmasti ole ainut, mutta tilanne on harmillinen moneltakin kannalta, sillä aikaa, rahaa ja säilytystilaa on mennyt hukkaan. Puhumattakaan siitä, mitä teet vaatteelle jatkossa: myytkö, lahjoitatko vai annatko ystävälle?
Hutiostokset voivat olla turhauttavia, sillä haluamme tehdä hankintoja, jotka palvelevat meitä pitkään, ovat kestäviä ja sopivat tarpeisiimme. Tämän artikkelin tarkoituksena on auttaa sinua pohtimaan vaateostoksia viiden kysmyksen kautta, jotta onnistut välttymään hutiostoksilta jatkossa!
Boxy mekko ilves

Minkä kanssa vaate sopii yhteen?

Yksi olennaisimmista kysymyksistä uutta vaatetta ostaessa on pohtia, mitä kaikkea omassa vaatekaapissa jo on, minkä kanssa sen voisi yhdistää. Uuden vaatteen olisi hyvä täydentää vaatekaappia eikä tehdä siihen aukkoa. Värit, kuosit ja mallit vaikuttavat olennaisesti siihen, miten uusi vaate sopii vaatekaappisi muiden vaatteiden kanssa yhteen.
Esimerkiksi uutta paitaa ostaessa on hyvä miettiä, mitä kaikkia alaosia vaatekaapistasi löytyy, minkä kanssa sen voi yhdistää. Jos keksit uudelle vaatteelle useita monipuolisia asuyhdistelmiä, vaate todennäköisesti pääsee usein käyttöön. Mikäli joudut empimään pidempään, minkä kanssa vaatetta voisit käyttää, kannattaa ostopäätöstä pohtia rauhassa. Päätöksiä ei tarvitse tehdä heti!
Kukkakuosi poimuhihainen pitkähihainen paita Niitty RIVA Clothing.

Mihin eri tilanteisiin vaate sopii?

Rakastamme monikäyttöisiä vaatteita, sillä ne sopivat useisiin eri tilanteisiin aina arjesta juhlaan. Jotta hutiostokselta välttyisi, on syytä pohtia, missä kaikissa eri tilanteissa vaate valikoituisi päälle. Monikäyttöinen vaate voi palvella yhtä hyvin niin toimistolla kuin illallisella. Eri tavoilla stailattuna ja eri asusteita käyttämällä vaatteeseen saa täysin uuden ilmeen!
Meillä Suomessa on neljä ihanaa vuodenaikaa, ja usein jokaiseen sesonkiin on omat vaatteensa. Monikäyttöistä vaatetta voi kuitenkin käyttää jokaisena vuodenaikana, eikä sitä tarvitse siirtää kesän jälkeen talvisäilöön tai toisin päin. Esimerkiksi puuvillasta valmistettu t-paita sopii erinomaisesti kesän helteisiin, ja talvella sen voi kerrostaa villatakin tai hupparin alle.
Poimuhihainen paita Kukkaketo

Helpottaako uusi vaate pukeutumista?

Nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että uuden vaatteen tulisi täydentää vaatekaappia jollain tavalla. Vaate voi olla sellainen, jossa on uusi kiinnostava tyyli, leikkaus tai väri, mitä sinulla ei vielä ole. Näin uusi vaate tuo mukanaan jotain uutta ja kiinnostavaa pukeutumiseen. Vaateverkkokauppoihin ja vaatekauppoihin on helppo eksyä ihastelemaan vaatteita, mutta kun ostat tarpeeseen ja täytät vaatekaapissa olevia aukkoja, vältyt hutiostoksilta.
Joskus tarpeeseen ostettu vaate on jotain, mikä helpottaa ja nopeuttaa aamulla pukeutumista. Tällöin se sopii erinomaisesti kaikkien olemassa olevien vaatteiden kanssa yhteen, kuten täydelliset farkut tai musta kaunis pitkähihainen paita. Kun vaate tarjoaa uusia yhdistelmävaihtoehtoja, se todennäköisesti täyttää vaatekaapin tarpeita.
Muisto t-paita

Onko vaate pitkäikäinen?

Laadukkaat vaatteet kestävät käyttöä pitkään ja hyvin huolletut vaatteet ovat ilo silmälle. Oletko esimerkiksi joskus ostanut uuden neuleen, joka on parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen nyppyyntynyt ja uutuudentunne on karissut paidasta pois välittömästi? Kyseessä on todennäköisesti ollut keinokuiduista valmistettu neule.
Vaatteiden materiaalitietoihin on siis syytä kurkistaa ennen vaatteen ostamista. Laadukkaista materiaaleista valmistetut ja huolella viimeistellyt vaatteet ovat pitkäikäisiä, sillä ne kestävät käyttöä. Ne voivat usein tulla jopa halvemmaksi, kun niitä ei tarvitse päivittää usein.
Vaatteen pitkäikäisyyteen vaikuttaa myös vaatteen ajattomuus. Trendejä tulee ja menee jatkuvasti, joten on syytä pohtia, mihin niistä haluaa hypätä mukaan. Pitkäikäisessä vaatteessa on ajaton malli, joka on osa vaatekaapin kulmakiviä. Vaatekaapin kulmakiviä  voi käyttää vuodesta toiseen, sillä ne ei koskaan poistu muodista.
Pitkähihainen puuvillapaita raidoilla RIVA Clothing.

Onko vaate käytännöllinen?

Käytännöllisyys on arjen keskellä tärkeää! Materiaaleissa kannattaa suosia helppohoitoisuutta, jos haluaa voida itse huoltaa vaatteen paikallisella tahranpoistolla, tuulettamalla tai pesemällä sen kotona.
Vaatteen istuvuus on myös osa käytännöllisyyttä. Jokin ihanan mallinen hame tai paita voi olla päällä todella kaunis, mutta kannattaa kiinnittää huomiota vaatteen istuvuuteen. On syytä tarkkailla nouseeko hame tai valuuko paita liikkuessa. Mikäli vaatetta joutuu jatkuvasti oikomaan, sen kanssa on hankalaa istua tai sen kanssa täytyy käyttää vain tietynlaisia alusvaatteita, kannattaa pohtia, tuleeko vaate todella käyttöön.
Kun tunnet oman tyylisi, tiedostat vaatekaappisi puutteet ja ostat vain tarpeellisia vaatteita, joissa tunnet olosi hyväksi, vaateostoksesi ovat todennäköisesti onnistuneita. Täältä voit hakea inspiraatiota kesäpukeutumiseen ja apua oman tyylin löytämiseen! Tutustu myös suosituimpiin tuotteisiimme.
Vastuullisia vaateostoksia! <3 
Kesän mukavat ja tyylikkäät vaatevalinnat – vinkit täydelliseen kesäpukeutumiseen

Kesän mukavat ja tyylikkäät vaatevalinnat – vinkit täydelliseen kesäpukeutumiseen

On aika ottaa esiin kesävaatteet ja inspiroitua uudelleen kesäpukeutumisesta! Ihanaa, kesän lämpö, vehreys ja valo ovat vihdoin palanneet! Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että voimme jättää paks...

Read more