Yleinen

Mitä katsoa Netflixistä – meidän suositukset!

Me ollaan pidetty blogia tauolla, koska viime aikoina ei ole yksinkertaisesti löytynyt aikaa tai inspiraatiota postauksien tekemiseen. Kaikki meille suotu inspiraatio on mennyt tapahtuneeseen brändiuudistukseen ja uusien tuotteiden luomiseen. Nyt viimein meille tuli kuitenkin sellainen fiilis, että olisi kiva jatkaa blogin päivittelyä ja jakaa teille meidän ajatuksia tietysti RIVA Clothingista, mutta myös yleisesti meidän mielenkiinnonkohteista, arjesta ja maailmasta.

Päätimmekin aloittaa todella ajankohtaisella ja erittäin tärkeällä aiheella. Ehkä jopa kaikista tärkeimmällä, koska syksy ja sateiset sekä pimeät illat on täällä. Kuten kaikki tietää, tähän tilanteeseen ei ole kuin yksi pelastus: Netflix.

Me haluamme jakaa teille meidän omat sarja ja elokuvat suosikit, koska tiedämme, kuinka vaikeaa välillä on löytää sopivaa katsottavaa Netflixin laajasta valikoima. Eli nyt kynä ja paperi esille, täältä niitä syksyn pelastajia alkaa tulla!

 

Rikun suosikit

 

Rahapaja (La casa de papel)

Tää on aivan ehdoton ykkönen! Espanjalaiset osaa todellakin tehdä koukuttavia sarjoja. Myös espanjan kieli tempaisee täysillä mukaan, eikä se häiritse yhtään, oikeastaan asia on päinvastoin. Espanjan kieli on jotenkin todella rentouttavan kuuloista ja toisaalta taas kun jengi tulistuu, niin silloin tulistutaan täysillä. PLATA O PLOMO! Tästä ei sen enempää, tää on siis yksinkertaisesti paras sarja mitä Netflixistä löytyy. Uskomattoman ovela, jännittävä ja nerokas. En paljasta enempää, kato ite!

Stranger Things

Tämä sarja ei varmaan esittelyitä kaipaa. Tosi moni varmasti rohmunnut jo kaikki jaksot läpi, mutta jos ei, niin nyt on jo korkea aika. Todella kovaa tykitystä jaksosta toiseen. Koukutusvaara erittäin suuri.

Uusi Sherlock (Sherlock)

Uusi Sherlock on yksi kaikkien aikojen rikossarja lemppareista mitä Netflixistä löytyy. Todella juonikkaasti toteutettu sarja, jossa jokainen jakso tarjoaa räjäyttävän “mind blown” hetken. Tai oikeastaan jokainen jakso tarjoaa niitä useampia. Jaksot ovat normaalia sarjoja pidempiä, lähes puolitoista tuntisia jännitysnäytelmiä. Jaksoja on yhteensä vain 13, mutta tuo jokaisen jakson pituus varmistaa sen, että katsominen ei lopu yhdessä viikonlopussa. Tai no, kun vauhtiin pääsee niin en lupaa mitään…

The Blacklist

Otetaas toinen rikossarja perään. Black Listiä on tehty jo monta tuotantokautta ja jokaisella kaudella jaksoja on todella reilusti. Tää on todella hyvä vaihtoehto päivittäiseen katseluun. Jaksoja on niin paljon, että koko sarjan ahmimiselle ei tule niin suurta houkutusta. Juoni tiivistettynä: entinen pahamaineinen rikollinen auttaa FBI:ta nappaamaan häntä ärsyttäneitä rikollisia. Eikö kuulostakin hyvältä? Pari jaksoa päivässä on varma keino syystylsyyden poistamiseen!

Ensisilmäyksellä (How I Met Your Mother)

Sitten väliin vähän kevyempää. HIMYM on mun ylivoimainen suosikki kun puhutaan komediasarjoista. En lähde esittelemään sarjaa sen enempää, koska melkein kaikki on varmasti nähnyt tämän. Ja jos et ole, korjaa tilanne nyt. Omalla kohdalla sarja on tainnut tulla katsottua alusta loppuun nyt varmaan noin kahdeksan kertaa. Jos ei keksi mitään muuta katsottavaa, niin tän voi katsoa aina uudelleen!

Brooklyn Nine-Nine

Tämän sarjan löysin vasta vähän aikaa sitten, mutta se on noussut itselläni myös sinne ihan top-5 komediasarjoihin. Erittäin hyvää ja tarpeeksi outoa huumoria löytyy yllin kyllin joka jaksosta. Nopeasti etenevä tahti ja sopivan lyhyet jaksot pitävät mielen virkeänä ja yhden jakson ehtiä nauttia ihan missä välissä vaan. Näyttelijäsuorituksille erittäin iso plussa!

 

Leffoja:

Coach carter

Sitten vielä muutama elokuva. Hyviä urheiluleffoja saa ettiä kissojen ja koirien kanssa, mutta tässä olisi yksi sellainen. Todella hieno ja motivoiva tarina valmentaja Ken Carterista ja hänen koutsaamastaan koripallojoukkueesta. Ken Carterin roolissa nähdään dominoiva Samuel L. Jackson, joka tekee aivan jäätävän roolisuorituksen. Heittämällä yksi parhaimmista urheiluelokuvista, mutta sopii tarinaltaan myös ei-niin-urheilun-ystäville.

The Invisible Guest (Contratiempo)

Jos espanjalaiset osaa tehdä loistavia sarjoja, niin kyllä he elokuvankin tekemisen taitavat! Yksi parhaista löydöistä Netflixin elokuva valikoimasta on trilleri The Invisible Guest. Elokuva vie mennessään heti alusta asti ja kerrontatapa on hyvin mielenkiintoinen. Mitä vähemmän tästä elokuvasta kertoo, sitä paremmin se toimii. Mutta sen voin luvata, että tulet yllättymään. Ja isosti.

Suljettu Saari (Shutter Island)

Tässä kanssa toinen todellinen tajunnan räjäyttävä elokuva. Kun Martin Scorsesen ja trilleri mainitaan samassa lauseessa, silloin homma ei voi mennä pahasti pieleen. Niin ja siihen kun liitetään vielä Leonardo Di Caprio, niin mestariteos on valmis. Saarella sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, kehenkään ei voi luottaa ja todellisuudentaju katoaa. Niin katsojilla kuin tarinan hahmoillakin.

Whiplash

Musiikkielokuva, joka ei kuitenkaan keskity liikaa musiikkiin. Elokuva kertoo todellisesta omistautumisesta ja intohimosta, ja tarinan kerronta on onnistuttu tekemään todella intensiiviseksi. Elokuva nappaa alusta asti kyytiin ja siitä kyydistä ei pysty hypätä pois. Vaikka en elokuvista niin paljoa ymmärräkään, niin erityisesti leikkaukset ja musiikit ovat tässä elokuvassa toteutettu aivan uskomattoman hienosti. Elokuva pistää ajoittain katselijan jopa hengästymään ja loppukohtaus on jälleen täyttä timanttia.

Ocean’s elokuvat (Eleven, Twelve, Thirteen & 8)

Kaikki Ocean’s elokuvat olivat nuorempana omia lempielokuvia ja niitä tulee nykyäänkin aina katseltua silloin tällöin kun kaipaa jotain kevyttä katsottavaa, eikä löydä mitään uutta. Sopivan nokkelaa ja humoristista meininkiä huippunäyttelijöillä höystettynä, ei kai sitä muuta aina tarvitsekaan. Jos et ole ikinä kattonut, kannattaa ehdottomasti katsoa. Jos olet katsonut, kannattaa silti katsoa.

Travis Scott: Look Mom I Can Fly

Dokumentti kertoo hyvin intiimisti räppäri Travis Scottin elämästä. Tämä dokumentti päästää katsojan paljon lähemmäksi Travisia, kuin mitä media meille tarjoaa. Tää kannattaa ehdottomasti katsoa, vaikka et olisikaan suuri Travis Scott fani. Dokumentti antaa huomattavasti erilaisen kuvan menestyksen tuomista haasteista ja onnistumisista kuin media.

Tarantinon leffat (Pulp Fiction, Kunniattomat Paskiaiset, Reservoir Dogs ja Django Unchained)

En tiiä mikä, mutta joku näissä leffoissa kyllä viehättää. Kai se on se musta huumori ja pitkät dialogit. Kato ite nää klassikot ja tee omat päätelmät!

Coco

Ja jotta loppuun tulisi vähän kevyempi ja rennompi fiilis, niin nostetaan mukaan yksi piirrettykin! Pixarin uudempaa tuotantoa (2017) oleva Coco on todella vaikuttavasti tehty animaatio. Meksikolainen Miguel-poika päätyy “kuolleiden valtakuntaan”, jossa riittää meininkiä ja visuaalista ilotulitusta. Juoni on mukavan juonikas, vaikka kyseessä onkin piirretty. Tää on vaan yksinkertaisesti yksi viime vuosien parhaista ja tyylikkäimmistä piirretyistä, ihan uskomatonta kuinka upean näköisesti piirretyt osataan nykyään tehdä. (Eevan kommentti: TÄÄ OLI IHANA. Itkin. Monesti.)

 

 

Eevan lempparit

 

Moderni perhe

Vanha kunnon sitcom ilman naurunremahduksia, oikeasti hauskalla tilannekomiikalla höystettynä. Sarjassa on monipuolinen hahmokaarti ja samaistuttavat persoonat, joiden keskenäinen dynamiikka luo perustan sarjan huumorille. Joku tässä koko perheen komediassa on sellaista, minkä takia olen katsonut kyseisen sarjan valehtelematta noin kuusi kertaa läpi. Näistä viimeisimmällä neljällä myös Riku on ollut vieressä, nauramassa samoille vitseille ties kuinka monennetta kertaa. Jos et jostain syystä ole vielä katsonut, katso. Parin jakson jälkeen tiedät jo, onko sarja sinulle sopiva! Tässä nimittäin riittää katsottavaa, kausia taitaa olla jo yhdeksän.

Queer Eye

NIIN ihana muutosohjelma. Queer Eye perustuu Fab Five-formaattiin, jossa viisi miestä stailaavat jakson pääosassa olevan “kohteen” elämän uuteen kuosiin. Rakastan tunteellisia “muodonmuutos” ohjelmia, joissa käydään läpi muitakin, kuin pintapuolisia asioita. Tässä keskitytään kohdeihmisen persoonaan, elämäntilanteeseen ja siihen millaista elämää hän haluaisi elää. Queer Eyen miehet (jotka ovat aivan ihania persoonia) auttavat jokainen omalla tavallaan, jakson lopputuloksena onnellisempi ja rohkeampi ihminen. Olisin voinut katsoa tätä sarjaa valehtelematta vaikka kuinka pitkään, mutta kausia oli vain neljä Netflixissä, niisk. Onneksi uutta on tulossa ensi vuonna.

Marie Kondo – kodit järjestykseen

Rakastatko niitä videoita Facebookissa ja Instagramissa, joiden otsikko on tyyliin “most satisfying video ever”, joissa kuvataan esim. ruoan pilkkomista, hiusten muodonmuutosleikkauksia, maalien sekoittamista yms. visuaalisesti erittäin tyydyttävää? MÄ RAKASTAN NIITÄ. Noh, ei ehkä tule yllätyksenä, että rakastan myös Marie Kondon minisarjaa, jossa järjestellään jenkkien koteja. Sarja toki huokuu amerikkalaista henkeä, joka ei aina ole kovin puoleensa vetävää. Jaksot on kuitenkin rakennettu hauskasti ja tavaroiden järjestely ja kodin tyhjentymisen seuraaminen on jotenkin tyydyttävää. Tätäkin taisi olla vain yksi kausi, mutta jos tykkäät siivoamisesta, pienistä tunnepurkauksista ja onnellisista lopuista, tää voi olla sun juttu.

Amerikkalaiset pikkukodit

Jatketaan hieman samalla linjalla, kuin Konmari-taktiikkaa esittelevä aiempi sarja. Tässä rakennetaan amerikkalaisille ihmisille pikkukoteja, joiden avulla he voivat toteuttaa unelmiaan. Tässä sarjassa kiehtovat nerokkaat säilytysjärjestelmät, ihmisten unelmat ja itse rakennelmien toteutus – ne vaativat luovuutta. Tästä putkahti juuri toinen kausi Netflixiin, odottelen hiljaista viikonloppua, jolloin voisin binge-katsoa koko kauden kerralla…

Pretty Little Liars

Mun lempi-teinisarja! Pretty little liars eli PLL on amerikkalainen draamasarja, jossa selvitetään yhden teinitytön mystistä katoamista. En oikein tiedä, miten perustelisin tän sarjan pääsemisen tälle listalle. Noh, sarjassa on sopiva sekoitus teini-iän sekoilua, ihastumisia, draamaa, itsensä etsimistä sekä potentiaalisten murhaajien etsimistä. Usein teinisarjat tuntuvat vähän vanhemmille katsojille ärsyttäviltä ja teennäisiltä, mutta mä voisin yhä katsoa kaikki kaudet uudestaan. Näyttelijät tekevät mun mielestä todella uskottavat roolisuoritukset. Samaa sarjaa esim. vanhan kunnon Gossip Girlin tai uudemman Riverdalen kanssa.

13 Reasons Why

Mun mielestä erittäin ajankohtainen, kantaaottava ja hyvä sarja. Välillä ihan sairaan ahdistava (itketty on), mutta siksi juuri niin tärkeä. Hyvin tehty, hyvät näyttelijät, mielenkiintoiset tarinat. Varsinkin viimeisin kausi oli mielenkiintoinen. Tästä on vaikea kertoa sen enempää ilman juonen spoilaamista, mutta jos oot kuullut sarjasta ja sua kiinnostaa, niin katso. Hyvä on.

Eliittikoulu (Élite)

Espanjalainen draamasarja, josta on nyt kaksi kautta Netflixissä. Sarjassa selvitellään nuoren tytön murhaa ja sitä edeltäviä tapahtumia. Espanjalaiseen yksityiskouluun saapuu muutama huonommista oloista kotoisin oleva nuori, jotka pyrkivät sopeutumaan eliittikoulun meininkiin. Sarja sisältää suhdedraamaa, luokkaeroja ja etuoikeutettuja penskoja. Sounds like fun, eikös? Me tykättiin myös kakkoskaudesta, joka tuli vasta hetki sitten Netflixiin. Kolmatta kautta odotellessa, sen verran jännittävään paikkaan jäi!

 

Leffoja:

Mun leffamaku jakautuu pääsääntöisesti kolmeen kategoriaan: jännittävät leffat, komediat ja draamat, jotka saa itkemään. Okei, kuten Rikun leffalistauksesta kävi ilmi, myös hyvin tehty animaatio saa meitsin kyynelkanavat aukeamaan. Moni mun “jännittävien leffojen” lemppareista löytyy jo Rikun listauksesta, joten tässä vähän keveämpää kamaa + pari jännäri-klassikkoa.

 

(500) days of summer

“I can tell you upfront, that this is not a love story.” Tähän elokuvaan perustin pitkään mun kuvitelmat romanttisista suhteista, hahah. Mun mielestä tosi kivasti rakennettu rakkausleffa, joka ei tosin ole perinteinen rakkausleffa. Hauska ja uskoakseni melko samaistuttavia kohtauksia täynnä oleva leffa!

Bad moms

Hauska komedia, jota tähdittää Mila Kunis. Katoin tän vasta viime viikonloppuna tylsyyksissäni ja räkätin muutamaankin otteeseen ääneen. Sisältää hauskoja mutsi-vitsejä ja kapinointia täydellisyyttä vastaan. Jos leffa saa nauramaan ääneen, se on hyvä. Tän kanssa suosittelen sipsupussi + dippi-komboa, very good.

Minimalism: Documentary About the Important Things

Tän dokkarin avulla innostuin minimalismista ja elämäntyylistä, jonka keskiössä ei ole tienatut eurot ja omaisuuden kartoittaminen. Siitä on jo hetki kun katsoin tän, mutta nyt siihen törmättyäni, mun teki heti mieli katsoa se uudelleen. Kertoo elämän merkityksen etsimisestä ja tavarakeskeisestä yhteiskunnastamme. Bonus tip: Suosittelen myös samojen heppujen podcastia.

The Untouchables

Niiiin koskettava draama! Niin sanotusti huonommista oloista tuleva mies päätyy varakkaan, halvaantuneen miehen omaishoitajaksi. Molemmilla on opittavaa toisiltaan. Tästä en osaa sanoa muuta, kuin että katso ihmeessä. Koskettava, hyvin tehty, hienot näyttelijäsuoritukset. Suosittelen, 6/5.

Pientä säätöä (It’s complicated)

Keveä, Meryl Streepin tähdittämä komedia. Rakastan Meryl Streepiä, tällä listalla voisi yhtä hyvin olla myös Mamma Miat. Päähenkilö on jo hetkeä aiemmin eronnut pitkäaikaisesta miehestään ja elänyt onnellista sinkkunaisen elämää. Hänelle sattuu kuitenkin pieni syrjähyppy ex-miehensä kanssa, joka aiheuttaa jos jonkinlaisia kiusallisia tilanteita mm. perheen täysi-ikäisten lasten keskuudessa. Varsin kevyt mutta hauska leffa, jotenkin tosi samaistuttava! Tänkin oon katsonut jo muutamaan kertaan, varmaan Merylin takia. Ah, kunnon boss.

Da Vinci koodi – ja jatko-osat

Tom Hanksin tähdittämä Da Vinci koodi ja sen jatko-osat ovat loistavia. Itse kirjat vielä sitäkin parempia, suosittelen! Hanks näyttelee symbologian professoria, joka sotkeutuu tahtomattaan ystävänsä murhamysteeriin. Murhan takaa paljastuu suurempi salaliitto, jota Hanks selvittää. Elokuva perustuu historiallisiin paikkoihin ja tapahtumiin ja on siksi mielenkiintoinen. Suosittelen!

 

Toivottavasti tästä listasta löytyi jotain uutta katsottavaa. Voi myös olla, että meidän lempparit oli jo teille tuttuja. Onneksi leffoissa ja sarjoissa on se hyvä puoli, että niitä voi aina katsoa uudelleen! Hyvää lokakuun jatkoa kaikille.

 

<3: Eeva ja Riku

 

Ps. Jättäkää kommentteihin teidän omat suosikit, niin mekin saadaan uutta katsottavaa! 🙂

Vastaa