Verkkokaupan toimitusehdot

Voimassa 15.12.2021 alkaen. Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

Verkkokaupan tuotteita myy RIVA Clothing Oy, Y-tunnus 2755033-6. Myymme tuotteita yksityishenkilöille Suomeen. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja postikulujen muutoksiin.

Tuotteet tilataan internetin välityksellä osoitteesta www.rivaclothing.com ostoskorin kautta. Maksu tapahtuu maksupalvelutarjoajamme Paytrailin kautta. Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla, jossa näkyy tilauksen hinta, toimituskulut sekä tilatut tuotteet. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä.

Tilausvahvistus & toimitustapa, -aika ja -kulut

Lähetämme sähköpostitse tilausvahvistuksen, josta näet:

  • tilatut tuotteet
  • toimituskulut
  • tilauksen loppusumman

Sivuillamme olevan käyttäjätilin kautta voit tarkastaa tilauksen sisällön.

 Postitamme tilaukset päivittäin, ruuhka-aikaan vähintään kahden arkipäivän sisällä tilauksen saapumisesta. Toimituskulut ovat 5,90 euroa.  Postitamme tilaukset Postin kautta, tilauksen koosta riippuen joko Pikkupakettina suoraan postiluukkuusi (1-2 t-paitaa) tai normaalina Postipakettina (useampi t-paita tai college/huppari ym.).

Toimitustapana on valittavana myös “Nouto“, jolloin voit noutaa tilauksesi toimistoltamme Jyväskylästä. Noutoaikamme on maanantaisin kello 11-17. 26.12 olemme kiinni.

Poikkeavista toimitusajoista, tiedotetaan verkkokaupan “Ajankohtaista”-osassa ja toimitusehdoissa.

Vaihto- ja palautus

Asiakkaalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän vaihto- ja palautusoikeus. 14 päivää lasketaan siitä päivästä, kun tilaus on noudettu joko Noutona tai Postista. 

Voit postittaa vaihtoon/palautukseen tulevat tuotteet samassa paketissa, missä lähetimme tuotteet sinulle.
Palautuksen voi tehdä Postin toimipisteessä. Kirjoita paketin päälle palautustunnus 646233 ja yrityksen tiedot:

RIVA Clothing Oy
Niskakuja 4
40200 Jyväskylä
0404131840

Vie paketti Postin toimipisteeseen ja kerro kassalla palautustunnuksemme 646233.
Huom! 

Palautusoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Emme hyväksy palautuksia, joissa tuote on esim. pesty tai sitä on selvästi käytetty. Jos palautat tuotteen, pidä huoli, ettei siihen tartu tuoksuja, eläinten karvoja tai likaa.

Postin noutamatta jättäminen ei tarkoita tilauksen palautusta. Paketin palautumisesta meille syntyy normaalia postitusta suurempi lisäkulu. Jos paketti jätetään noutamatta, veloitamme alkuperäisten postikulujen lisäksi 10 € ja hyvitämme lopun tilauksesta.

Emme ole velvollisia vastaanottamaan palautuksia yli 14 vuorokauden kuluttua siitä, kun asiakas on saanut tuotteen. Kun palautus on hyväksytty, rekisteröimme palautuksen Paytrailille ja maksutavasta riippuen tilauksen summa joko palautuu tilillenne tai lasku hyvittyy. Joissain tapauksissa Paytrail on suoraan yhteydessä asiakkaaseen varmistaakseen tämän tilitiedot – jos olet tehnyt meille palautuksen, muista seurata sähköpostiasi!

Maksuvaihtoehdot

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

Maksuvaihtoehdot

Meillä voit maksaa juuri sinulle sopivalla tavalla: suoraan verkkopankilla, kortilla, mobiililla tai laskulla.

  • Kotimaisten pankkien verkkomaksu: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki.
  • Mobiilimaksaminen onnistuu MobilePay-sovelluksella
  • Korttimaksaminen: Visa, Visa Electron, Mastercard ja American Express
  • Lasku- ja osamaksupalvelut: Collector (laskutuslisä 3,80 euroa)