VASTUULLISUUS JA TUOTANTO

SUUNNITTELU

Vaatteen tuotanto alkaa suunnittelusta, jonka teemme Jyväskylässä. Tuotekriteerimme ovat:

  • vastuullinen tuotanto
  • ympäristölle ystävälliset materiaalit
  • laadukkaaksi suunniteltu tuote, joka kestää käyttöä.

Raaka-aineeksi valitaan kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja. Materiaalin pitää olla myös helposti pestäviä ja kulutusta sietäviä – siksi valikoimastamme ei löydy herkkiä tai vaikeasti puhdistettavia materiaaleja. Verkkosivuiltamme löytyy myös erikseen hoito-ohjeet.

karl-wiggers--X401Lkrm0g-unsplash

VASTUULLISUUS – MEILLÄ MUUTAKIN, KUIN SANANHELINÄÄ

Kuidusta neulokseksi ja ompelu vaatteeksi

Pääraaka-aineemme on luomupuuvilla. Raaka-aine ostetaan turkkilaisesta luomupuuvillatukusta ja tuodaan Portugaliin jatkokäsiteltäväksi. Langasta kudotaan raakaneulos, joka värjätään Portugalissa.

Vaatteet ommellaan suomalaisomisteisella ja -johdetulla Black Moda Portugal- tehtaalla, Ponte de Liman kylässä. Löydät täältä Black Moda Portugalin vastuullisuusraportin. RIVAn oma vastuullisuusraportti on tällä hetkellä työn alla.

Mitä luomupuuvilla tarkoittaa käytännössä?

Luomupuuvillan kasvatuksen tärkein kulmakivi on luonnonmukainen tuotanto, jonka tavoitteena on huolehtia maaperän hedelmällisyydestä ja luonnon monimuotoisuudesta, sekä edistää ihmisten ja ympäristön hyvinvointia.

Ei keinotekoisia torjunta-aineita tai lannoitteita
Viljelyssä hyödynnetään mahdollisimman paljon sadevettä
Luomuviljely sitoo maaperään normaalia enemmän hiilidioksidia

EMME HYVÄKSY PAKKOTYÖLLÄ
TUOTETTUA PUUVILLAA

Emme käytä tuotteissamme epäselvistä oloista tulevaa puuvillaa, kuten Kiinan Xinjiangin uiguurien pakkotyöllä tuottamaa puuvillaa. Raaka-aineemme ostamme turkkilaisesta luomupuuvillatukusta. Suurin osa tukun puuvillan alkuperästä on Turkissa, mutta osa tulee Intiasta, Ugandasta ja Tansaniasta.

GOTS-sertifioitu luomupuuvilla tulee alueilta, joissa toimitaan International Labour Organisation (ILO) määrittelemien työnteon vähimmäisvaatimusten mukaan. Uiguurien alue ei kuulu tähän.

SERTIFIOITU LUOMUPUUVILLA

GOTS–sertifioitu luomupuuvilla: GOTS-sertifikaatti (Global Organic Textile Standards) kattaa meillä käytettävän luomupuuvillalangan, sen keräämisen ja valmistamisen. Puuvilla on myös BCI-sertifioitua.

EI MYRKKYJÄ TAI KEMIKAALEJA

Öko Tex 100 sertifikaatti: Öko Tex tarkoittaa, että missään vaiheessa tuotantoa ei käytetä terveydelle haitallisia kemikaaleja, eli työntekijöitä ei altisteta myrkyllisille ja vaarallisille kemikaaleille.

OLETKO SUOMALAINEN VALMISTAJA?

Kotimainen tuotanto

Teemme mielellämme yhteistyötä suomalaisten yritysten ja tuottajien kanssa.

Oletko suomalainen valmistaja? Jos sinua kiinnostaa yhteistyö, laita viestiä eeva(a)rivaclothing.com. Kuulemme sinusta mielellämme!

Löydät meidät myös somesta